(Viimeksi päivitetty - Last updated 19.3.2006)

(Sorry but this is mainly in Finnish. Only the links have English help too.)

Tässä nyt sitten jotain juttua

Perheeseeni (Family) kuuluu vaimo, kolme lasta, kissa ja tällä hetkellä (19.3.2006) vain yksi koira, joita tarvitaan aina vaimon moninaisiin koiraharrastuksiin Canidae-koirakerhon (wifes dog club) piirissä. Lisäksi meillä on ollut aiemmin pari kesy rottaakin, mutta sen sijaan hiiret talon (ourhouse) vintillä eivät kuulu perheeseen, vaikka asuvatkin saman katon alla.

Tietokoneiden (Computers) kanssa pelaaminen näyttää ikävä kyllä tälläkin hetkellä olla se eniten aikaa vievä harrastus vaikkakaan yhtään ainoata PC:tä en ole vielä ostanut (tilanne tosin muuttui vuonna 2006 kun piti ostaa kone videoeditointia varten). Se kun tuntuu olevan rahan hukkaa, koska ohjelmistot kasvavat ulos koneista kevyesti parissa vuodessa, joten olen tähän mennessä pidättäytynyt lahjoitus- tai poiskantokoneissa niin PC-maailmassa kuin VAX- ja Alpha-maailmassa. Heti seuraavana harrastuslistassa tulee moottoripyöräily (motorcycling). Erityinen kiitos kaverilleni, Orimattilan MP-Osat P.Jäppinen Ky:lle (my friends motorbike shop) vahvasta tuesta homman jatkumiseksi.

HIFI on myös ikäänkuin teknisesti erityisen kiinnostava alue ehkä johtuen siitä, että musisointi on ollut aina lähellä sydäntä. Himasta löytyykin rummut ja kaksi syntikkaa (Korg M1 ja Poly 800), jotta edes jotain voi soitella (kiitos Mikolle rumpujen pitkästä vipistä :-). Tosin soittelemiset (kuten moottoripyöräilykin) tuntuvat aina talveksi hiipuvan horrokseen.

HIFI-kuuntelupuolen parantamiseksi tuli hankittua STR-DB840QS, jonka perään olen vihdoinkin raaskinut hankkia yhtenäisen surround-setin eli Anttilasta Eltaxin Jupiterit. On nekin perhana kehittyneet tässä viimeisten vuosien aikana, kun 189 eurolla saa jo noinkin kelpoa toistoa (ajan kuluessa olen kyllä tullut yhä enemmän tyytymättömäksi niiden stereokuvaan ja diskanttien sekavuuteen). Hintansa väärtit kuitenkin olivat; myöskin esteettisessä mielessä. Subbari onkin 2003 keväällä tehty omatekoinen kunnon painejyrä, joka perustuu Infinityn Beta15X:ään sekä Simexin BA-600:een. Autoa olen käytellyt jonkinnäköisenä musiikin kuuntelun koelaboratoriona. Soittimena on Pioneerin DEH-P3500MP ja lisäpotkua antaa BOSS:in AVA-550, joka ohjaa kahta Bebekin 12-tuumaista Kenny-elementtiä itse tehdyssä refleksikotelossa. Rahaa näihin kokeiluihin ei oikein liikene, mutta oikeastaan yritykseni onkin saada aikaiseksi jotain kelpoa mahdollisimman niukilla taskurahoilla.

Aikaisempi vapaakalliokiipeily on jo saanut jäädä muun elämän ja turvallisempien harrastusten (kuten moottoripyöräily :) jalkoihin.

Ja töitähän(job) myöskin tietysti teen. Homma lähti about vuodesta 1989 ensimmäisessä ja edelleen samassa vakituisessa työpaikassani, jonka nimi on tosin välissä jo pariin kertaan vaihtunut ja nyt se on HP.

Joidenkin kavereiden kotisivuja olen laitellut linkit (links; mostly friends homepages) sivulleni muistin virkistämiseksi.

Ja tässä melkeinpätämä minusta kertova teksti sittenolikin tällä kertaa.