(Viimeksi päivitetty - Last updated 10.4.2007)

(Sorry but this is mainly in Finnish. Only the links have English help too.)

Musiikkiin liittyvät hilpattimeni - My gadgets

Kotona siis tulee nykyään kuunneltua kaikki Sonyn STR-DB840QS:n kautta (hankin joskus vuonna 2001). Sonyn tekniset tiedot (Sony tech data). STR-laitteista täytyykin kertoa eri mallisarjojen erot, koska itsekin sain kaivaa niitä aika kauan. STR-DE-mallit olivat halvimman linjan malleja, jotka kärsivät alkuaikoina joissain yksilöissä ainakin kohinaongelmista. Toiset taas kertoivat sellaisen toimivan ihan ok.Veikkaisin, että ne varmasti kelpaavat ihmisille, jotka eivät ole hirveän kiinnostuneita HIFI-asioista, mutta haluavat silti 5-kanavaisen tuomat edut kotiteatterikuunteluun erityisesti kerrostaloympäristössä, koska DE-mallien teholukemat ovat alemmassa kastissa. STR-DB-mallit olivat keskilinjan mallisto, josta löytyi riittävät liittimet ja toiminnallisuus minun tarpeeseen; tosin tämä olikin toisiksi järein malli tältä linjalta, jota oli olemassa. Järeimmässä (DB940) oli audio- ja video-väyliä kaksi kappaletta siten, että sitä pystyi ikään kuinkäyttämään kahtena linja-ohjaimena eli ohjata vaikka CD-kaiuttimiin ja DVD videonauhuriin. Lisäksi 940:ssä oli kaksisuuntainen kauko-ohjain, on-screen display sekä kullatut liittimet. Ja sitten Sonyllä oli siihen aikaan vielä yksi mallisto, joka oli muistaakseni itse asiassa jotain STR-DAnnnES-niminen, mutta niiden hinnat olivat aivan liian huimia meikäläisen budjettiin; olivatkin huippumalleja.

Tämäkin härveli on siis kelvannut hyvin; siitäkin löytyy jo 5*100 W ja saan siihen kaiken tarvitsemani kiinni kutent ietokoneen, syntsan, telkan, videot, kameran, C-kasetin ja DVD:n sitten, kun sellaisen hankin. Ai niin ja yksi juttu pitää vielä mainita, joka minulle ei ollut ennen kokeilemista selvää eli, jos syötät härveliin jostain s-video-sisääntulosta kuvaa, niin silloin vain s-video-ulostulosta saat sen ulos. Komposiittivideon kanssa sama juttu. Eli nämä ovat kaksi erillistä piiristöä koneen sisällä. Siinähän on tietenkin se huono juttu, että jos televisioon menee vain komposiittivideo, niin millään s-video-syötöllä ei saa kuvaa tulemaan ollenkaan.

Tässäpä etukuva tuosta vahvarista, jota klikkaamalla saat uuteen ikkunaan 184 KB:n tarkemman kuvan, joka on rajattu tarkemmin noihin kontrolleihin, mutta niin, että niistä todellakin näkee kaiken.Tällaisia kuvia nimittäin itse olisin kaivannut netistä, mutta niitä yllättävän vähän löytyi, joten nyt sitten laitetaan tulemaan.

Etukuva Sony STR-DB840Ja seuraavassa sama homma takaapäin, jota klikkaamalla saat 214 KB tarkkaa kuvaa auki:

Takakuva Sony STR-DB840


Ja alla sitten kuvat kaukosäätimestä, joita saapi klikata myös:

Sony STR-DB840QS KaukosäädinSony STR-DB840QS Kaukosäädin luukku auki


Nyt sitten maaliskuussa 2003 vihdoinkin päätin sijoittaa peräti 189 euroa kaiuttimiin eli kävin Merituulen Anttilasta hakemassa kotiin Eltaxin Jupiter surround-sarjan (5 kaiutinta):

Eltax Jupiter etu- ja keskikaiuttimet

Eltax Jupiter takakaiuttimet


Eltaxien tekniset infot ovat:

Pääkaiuttimet: 180 W (RMS 80 W), 45-20000Hz, 4-8 Ohm

Keskikaiutin: 100 W (RMS 60 W), 80-20000 Hz, 4-8 Ohm

Takakaiuttimet: 90 W (RMS 60 W), 70-20000 Hz, 4-8 OhmJa kaiken kruunaa subbari, joka tuli rakennettua ja saatua valmiiksi 19.5.2003:

Jytky subbari - Mighty subwoofer


Kuuntelu on osoittanut rintakehäefektin toimivan ja bassokuvioiden kuuluvan tinkimättömän tiukasti ja voimakkaasti tästä härvelistä. Lue enemmän testikuunteluista Subwoofer-sivulta.


Vanhasta subbaristani on juttua vielä seuraavassa ihan vain kyseisen rakennelman huvittavuuden takia:

Vanha subbarivahvari, joka on entisen bändikaverin rakentama noin 100 W suoltava härveli (juu kyllä; juuri se kenkälaatikon näköinen puuboxi tuolla takana):

Itse tehty kenkälaatikkosubbarivahvari


Se ajaa seuraavanlaista vanhan stereotason sisään tehtyä 12-tuumaista mitälie-subbarikaiutinta umpikotelossa (myöhemmin sain tietää sen olevan Bebekin Kenny-elementti). Ja juu; en edes laskenut koon tarvetta; rakensin vain, kun oli silloisessa kerrostaloasunnossa ihan mahdottoman kätevä ratkaisu:

Stereotasoon rakennettu passiivisubbari 1Stereotasoon rakennettu passiivisubbari 2


Tulos on kotielokuvakatseluun vakuuttava, mutta musiikinkuunteluun vanha subbari jäi auttamattomasti omakotitalossa riittämättömäksi. Äänenpaineentarve alle 40 Hz:n alueella oli reilusti enemmän kiitos (Simex BA-600 ja Infinity Beta 15X hoitivat homman kotiin myöhemmin :-). Yhden kerran ennen Simex-Infinity-yhdistelmää on tilanne kuulostanut tässä omakotitalossa jopa uskottavalta, kun sisällä oli autosta lainassa se Bossin vahvari, akku ja kaksi kappaletta 12 tuumaisia rakennettuna jämäkkään refleksikoteloon. Se soi silloin siten, että keittiön puolella koristelautaset helisivät seinällä. Uudella subbarilla tämä on nyt saatu onnekkaasti toistettua, joten auton laitteet voivat siis pysyä autossa :-)


Soittaminen - Playing

Kuuntelemisen lisäksi haluan tietysti edelleenkin itse tuottaa jonkinlaista musiikkia ja pääsääntöisesti mieluummin perinteisillä soittomenetelmillä kuin tietokoneella, joten senpä takia kotona on rummut ja pari syntsaa:

Rummut - Drums

Korg M1

Korg POLY-800


Tässäpä hätäisesti taas näitä musiikki juttuja. Tämän sivun kirjoittaminen jatkuu ehkä pienellä todennäköisyydellä myöhemmin lisää. - Here were these music things. I might continue writing this page later perhaps.

Pari pätkää menneisyydestä - Couple of pieces of past

Pari pikku juttua menneisyydestä on ehkä hauska laittaa tähän eli pari ekaa ihan meikän tekosia olevaa sävellysrävellystä ja sitten eräs hauska myöhäisillan huviotos luokkaa Doors Light My Fire - Two of my compositions from early days and a fun late night run of Light My Fire with my bandmembers:

(Hups. Sorry. Nää tulee tänne hetken päästä. - Oops. Sorry. These will be here in a while.)
Teijos Funky
Teijos Sonata
Hauska Light My Fire

Rumpuharrastukseni - My drumming hobbies

Myöskin tänne tulee näytettä vähän rumpujen soiton harjoittelusta, jotta voi kertoilla kavereille - Also I will add a few examples of my drumming rehearsals here just for my acquaintancies to relate to.

10.7.2004

Laitetaanpa linkki meikäläisen tekemään rumpunuottipohjaan (my definition of Drum Chart template):

Rumpunuottiviivasto.doc


31.8.2004

Uusi kuva rummuista, joissa on elokuussa saatu Tamperelainen virveliteline ja Oululainen tuplapedaalikin paikoillaan. Vaimon pyykkikori on siis onnellisesti saatu takaisin alkuperäiseen tarkoitukseensa :)

Rummut tuplabedaalilla

Omia tarpeita varten kirjoitetaan nyt tänne näiden Hayman-rumpujen kokoonpano:

Härvelin nimi Kork x Halk tuumia
Virveli 5x14
Tom1 8x12
Tom2 9x13
Lattiatomi 16x16
Basari 14x22
Haitsu 14
Crash 16
Ride 20

Kappale "Haaveet", jonka kirjoitin nuoteiksi erittäin rakkaan, mutta harmittavan kaukaisen kaverin häihin:

Haaveet kappale sivu 1Haaveet kappale sivu 2